KlasseContact

Zaterdag 18 februari

Het is een ontzettend drukke week geweest, waarbij wij één stap vooruit zetten, maar vaak twee stappen terug moeten doen om alles rondom het vertrek naar Amerika te regelen. Gelukkig krijgen wij voor zover dat mogelijk is alle medewerking. Afgelopen donderdag is door een gezamenlijk initiatief van Ziezon (ziek zijn & onderwijs) en het Mooiste Contactfonds van KPN een Webchair in de klas van Puck geplaatst om KlasseContact te realiseren. Wij werden op het bestaan hiervan geattendeerd door de moeder van Roemer, die wij op de afdeling hebben leren kennen. Roemer heeft meegewerkt aan een promotiefilmpje voor de KPN. Hij heeft een digibeter (een zuil i.p.v. een stoel) in de klas staan. KPN MooisteContactFonds KlasseContact. Het is voor ons een hele feestelijke gebeurtenis geworden. Het is geweldig om te zien hoe Puck vanaf haar laptop thuis de camera op de Webchair in de klas kan bedienen. Ze kan vrijwel de hele klas overzien en inzoomen op bijvoorbeeld het digibord, de juf en klasgenoten. Ze zou zelfs kunnen afkijken! Het was net alsof Puck gewoon in de kring zat in haar klas. Omdat KlasseContact zo ontzettend belangrijk is voor chronisch zieke kinderen, werd Puck gevraagd om mee te werken aan een interview met Metro. Er is ook een fotograaf langs geweest en hij heeft prachtige foto’s van Puck genomen. Het artikel zal maandag of dinsdag in Metro geplaatst worden.

Het gaat heel goed met Puck, ze is buiten aan het skeeleren. Het is haast niet voor te stellen dat Puck sinds mei 2011 zo’n zware behandeling met chemokuren en een operatie heeft ondergaan. Afgezien van haar kale bolletje en sonde zie je gewoon een ogenschijnlijk ‘gezond’ stralend en blij kind. Laatst zei ze tegen mij: ‘Mam, ik weet niet of ik nog haar neem hoor als ik ander haar krijg. Ik vind mijzelf ook mooi met een kaal hoofd. Dan ga ik het gewoon scheren.’ Ze kan niet wachten tot ze maandag weer naar school kan. Ze heeft zo’n zin om te gymen, voor zover dat kan dan. Puck is zelfs zo enthousiast dat ze afgelopen vrijdag met haar juf heeft afgesproken om maandag een spreekbeurt te houden. Aan de bak dus.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 Reacties op KlasseContact

  1. Monique Smit zegt:

    Wat ontzettend gaaf het klassen contact!!! Ik kan me dat promotiefilmpje wel herinneren, super fijn dat een kind op die manier toch in de klas kan zijn. Fijn om te lezen dat ze zich goed voelt. Zie haar ook vaker op school voorbij wandelen met een big smile. Zet hem op Puck!

  2. Wera zegt:

    Gaaf he Puck zo’n digibeter, ik vond hem helemaal top. Fijn fat je er nu eindelijk ook eentje hebt!!! Lieve groetjes uit het land van dummie. Xxx Roemer

  3. Ha die Puck, hebben je net in de metro gezien, gaaf hoor in de krant staan!!! Liefs Wera en Roemer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>