Schaatsen

Zondag 5 februari

Vrijdagmiddag is Puck naar huis gegaan, het leek een hele onderneming te worden met al die besneeuwde wegen, maar uiteindelijk viel het best wel mee. In eerste instantie wilde ze nog een nachtje blijven voor de zekerheid, maar toen de sondevoeding in stappen verhoogd werd en goed verdragen kreeg ze er weer vertrouwen in. Tijdelijk weer wat nieuwe medicatie erbij. Momenteel zit ze op negentien toedieningen per dag, verdeeld over vijf tijden. Ik ben een groot deel van de dag bezig om haar medicatie klaar te maken om via de sonde toe te dienen. Niet alles kan achter elkaar toegediend worden, omdat ze van sommige middelen misselijk wordt. Dan moet er even een half uurtje gewacht worden en start de rest van de sessie. Aankomende week volgen er onderzoeken zoals de gebruikelijke scans etc. en wordt haar bloed gecontroleerd. Dan kan er waarschijnlijk weer wat medicatie gestopt worden, als de bloedwaarden goed zijn.  

Natuurlijk moet er ook geschaatst worden. Zaterdag bleek een uitstekende schaatsdag, heerlijk zonnetje en geen wind, ideaal! Vol goede moed stond Puck met haar schaatsen ondergebonden op het ijs. Weliswaar even onzeker en ondersteund, omdat haar linkerbeen niet meewerkte. Enigszins teleurgesteld kwam ze thuis, omdat ze normaal gesproken goed kan schaatsen. Ze is notabene lid van de schaatsclub. Vorig jaar (seizoen 2010-2011)  nog de alternatieve Elfstedentocht op De Westfries in Hoorn geschaatst. ‘s Middags weer naar buiten, maar nu met de slee. Binnen op de bank blijven zitten is geen optie! Vanmorgen opnieuw geschaatst en het ging al weer beter als gisteren, ze kon een stukje alleen schaatsen. ‘s Middags heeft ze opieuw weer langer geschaatst dan de vorige keer en wat was ze blij. Het lopen naar de slootkant ging ook uitstekend, mooie training zo door de sneeuw. Helemaal enthousiast dat ze ‘s avonds ook nog eens in het donker naar de sloot mocht, maar toen hield ze het vrij snel voor gezien, te vermoeid. In ieder geval gaat ze morgen naar school, ze heeft er ontzettend veel zin in.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Schaatsen

 1. Rene en Miranda zegt:

  Lieve allemaal

  Wat een mooi nieuws thuis en schaatsen en dan ook weer naar alle vriendjes en vriedinnen in de klas.

  Rene en Miranda

 2. Lotte & Saskia zegt:

  Hoi lieve Puck,
  Gelukkig bleef het niet bij die snelle glimp vanuit de lift… het leek net een filmscene ;-) .
  Lot vond het zo fijn om je vandaag te zien, vooral dat je weer lacht (zij zag je voor het laatst vlak na je operatie, toen je je nog niet heel geweldig voelde). Geniet van de momenten dat je genoeg energie hebt voor school, schaatsen of andere leuke dingen. En we wensen je heel veel succes en doorzettingsvermogen bij de bestralingen. Hou vol, lieve meid!

  liefs van ons alle 4
  Lotte, Teije, Marco & Saskia

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>