Opnieuw opname

Donderdag 2 februari

Afgelopen dinsdag is Puck opnieuw opgenomen in het AMC. De pijnaanvallen in haar buik kregen wij niet onder controle en zij braakte meerdere malen per dag golven sondevoeding uit. Op een gegeven moment ben ik de hoeveelheden gaan wegen en toen bleek dat zij echt niets binnenhield. Ze kwam dinsdag ook zonder energie te zitten en was in vier dagen tijd ruim 2 kg afgevallen. Gek genoeg leek het de dag ervoor wel iets beter te gaan. Na telefonisch overleg met de oncoloog werd Puck opgenomen. Ze knapte zichtbaar op toen zij aan het infuus lag. De volgende dag werd er een echo van haar buik gemaakt, waarbij ook specifiek naar haar galblaas werd gekeken. Een mogelijke oorzaak van die heftige pijnaanvallen zou eventueel galsteentjes kunnen zijn. Gelukkig toonde de echo geen afwijkingen of andere gekke dingen in haar buik en maag. Alles is uitgebreid bekeken. Vermoedelijk toch haar darmen die geïrriteerd zijn door  mucositis (= slijmvliesontsteking). Vandaag heeft Puck een goede dag gehad, ze ziet er goed uit. Waarschijnlijk mag ze in het weekend weer naar huis, als ze de sondevoeding goed kan verdragen, want eten en drinken lukt Puck nog niet.  

Vandaag was het voor Mees een bijzondere dag: de diploma uitreiking van de nieuwe lichting mediators op school. Hij is opgeleid tot één van de nu in totaal twaalf mediators (= conflictbemiddelaars) van de beide scholen die het gebouw telt. Dit project is zo serieus aangepakt dat de mediators zelfs een eigen kamer hebben om een conflict te bespreken en op te lossen. Wekelijks wisselen de duo’s; van beide scholen een kind. Ik heb begrepen dat de conflicten bijna altijd naar tevredenheid worden opgelost, heerlijk dat kinderen dat zelf kunnen en willen regelen. Gelukkig konden Onno en ik beiden aanwezig zijn toen Mees zijn diploma in ontvangst nam. Hij was enigszins teleurgesteld dat Puck er niet bij kon zijn. Maar dat was volgens mij al snel vergeten toen zij hem opwachtte in het AMC met een cadeautje.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>