Thuiskomst

Zondag 29 januari

Afgelopen vrijdag is Puck met ontslag gegaan, het was nog wachten op een uitslag van een kweek, maar uiteindelijk vertrokken wij vroeg in de middag richting huis. Puck werd leuk ontvangen in de straat. En dan lijkt het wel of je in een gat valt. Je hoeft namelijk niet meer iedere dag op en neer naar het  AMC of dag en nacht bij Puck aanwezig te zijn. Het  idee dat ik niet meer op de afdeling hoef te slapen is heerlijk,  maar aan de andere kant heel vreemd, omdat we vanaf mei 2011 zo’n beetje woonden op afdeling F8 Noord. Ik heb heel veel leuke en lieve mensen leren kennen die ik ga missen. (Ik ga er natuurlijk vanuit dat de behandeling voortgezet wordt volgens het protocol, positief blijven!) Wij hebben onderhand met het halve personeel van het AMC kennis gemaakt, op zoveel verschillende afdelingen zijn wij geweest voor onderzoeken, opnames, etc. De dames van de koffiecorner beneden in de hal zullen het wel merken aan de omzet van de kokosmacronen, die ik ‘s avonds naar binnen werkte als Puck sliep. (Hier krijg ik straks thuis geheid commentaar op; ik heb ervan genoten, af en toe met de trap naar boven i.p.v. met de lift.) Ook zal ik een aantal ouders gaan missen met wie ik regelmatig op de zaal bivakkeerde. Ondanks onze gezamenlijke ellende waarover al dan niet gesproken werd, steun uit putte, verdrietig werd en soms urenlang wakker lag, heb ik ook ontzettend veel gelachen. Maar goed, we moeten verder, eerst nog een aantal onderzoeken en de uitslagen hiervan bespreken en dan op naar Amerika.

Het is fijn dat Puck thuis is en de ‘oude’ Puck weer terugkomt, maar aan de andere kant is het toch ook wel zorgelijk. Ze blijft namelijk maar braken en heftige buikkrampen houden, ondanks de medicatie. De twee nachten die zij nu thuis is zijn slecht verlopen; uren wakker en huilen van de pijn in haar buik. In het AMC kwam niets naar voren van een virus of een bacteriële infectie. Wij vermoeden dat het nu haar darmen zijn die weer langzaamaan aan andere sondevoeding moet wennen. Puck heeft zes weken een vetvrij dieet gehad en nu wordt deze voeding stapsgewijs in vier dagen tijd omgezet naar de normale voeding. In  ieder geval kijkt ze overdag helder uit haar ogen, heeft geen koorts of andere alarmerende symptomen. We horen wel haar darmen borrelen en daarom kijken wij het nog even aan.

Toch nog maar net even de afdeling gebeld voor advies, nadat Puck voordat ze naar bed ging zei dat ze zelf vindt dat het niet goed met haar gaat en dat ze vindt dat zij terug moet naar het ziekenhuis. Wordt vervolgd ……..

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Thuiskomst

 1. Wat heerlijk dat jullie F8 hebben mogen verlaten, ik duim dat het zo blijft en dat de buik van Puck rustig wordt!! Wederom zenden wij jullie positieve energie toe. Veel liefs Wera en Roemer

 2. Kay zegt:

  En ik had je donderdag no zo beloofd dat we we je buikpijn beneden in de hal van het ziekenhuis zouden weggooien???!!! Hoop dat het snel verdwenen is….Ben blijv oor je dat je thuis bent lieve Puck…. Hoop je snel te zien!

  Kus van Kay Houweling

 3. Rene en Miranda zegt:

  Lieve Puck

  Hopen dat je maag en darmen snel normaal gaan werken en dat je aan het eind van de week lekker kan schaatsen met Mees en Eva.

  Rene en Miranda

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>