Opklimmen

Zaterdag 21januari

Midden in de nacht zei Puck: ‘Ik wil naar huis.’ Ik heb uitgelegd dat wij ook naar huis gaan, maar dat eerst haar cellen moeten opklimmen. ‘Er is al een klein beginnetje en elke dag gaat het een stukje beter. Voor je het weet ben je weer thuis.’ Toen hebben wij allemaal plannetjes liggen bedenken wat Puck het allereerst zou doen als zij thuiskomt: Playstation TV Superstars (een behendigheidsspel) en daarna picknicken in bad.(?) Bij het vooruitzicht werd zij helemaal blij en ging ze weer lekker slapen. 

Puck is al een aantal dagen koortsvrij, jippie! Wij hebben nog geen uitslag van de punctie, maar afgelopen donderdag hebben wij eindelijk de machtiging van de zorgverzekeraar ontvangen, die wij nodig hebben voor de behandeling in Amerika. Elke dag gaat het een stukje beter met Puck. Twee dagen geleden een bloedtransfusie gehad en gisteren is de Diazepam gestopt. Haar ogen zijn inmiddels niet meer opgezwollen, maar toch kijkt ze nog raar uit haar ogen. Dat komt doordat ze nog steeds de maximale hoeveelheid Morfine met als toevoeging Ketanest krijgt, omdat Puck veel pijn in haar mond blijft houden. De pijnstilling is niet afdoende, maar het helpt een beetje om de hele dag door op ijsklontjes te zuigen. Zij heeft sinds een paar dagen last van een Candida-achtige infectie, ook in haar mond (extra pijnlijk) en een plek boven haar Port-A-Cath. Maar zij doet het nog steeds goed. Zij heeft zelfs aan het einde van de middag op bed gedanst! Ik was erg bang dat zij achterover zou klappen, want zij heeft voornamelijk de hele dag geslapen. De energie was na het dansje direct op en nu ligt zij weer al slapend op te laden voor vanavond, mooi zo.

Zondag 22 januari

Heel veel wakker geweest afgelopen nacht, dat krijg je ervan als je overdag zoveel slaapt. Maar vandaag hebben we een ommekeer, het gaat buitengewoon goed. Puck voelt zich heel goed en wil zich aankleden. De pijn in haar mond is weg en daardoor kan de Ketanest afgebouwd worden. De hele ochtend is zij bezig geweest met o.a. knutselen en een spelletje spelen. En het leukste van de ochtend was dat zij ‘beautysalon’ speelde met haar verpleegkundige. Hoofd- en nekmassage, make up aanbrengen, nagels lakken, haren borstelen. Een kapsel creëren lukte niet meer, want er moet natuurlijk ook nog gewerkt worden! ‘s Middags kwam een vriendje langs en toen hebben wij op haar kamer gesjoeld. Het tweede potje moest Puck zittend spelen en toen zagen wij dat ze erg moe was (maar zelf niets zeggen natuurlijk). Ze ging naar bed en viel direct in slaap. De hele dag geen pijn in haar mond gehad, dus de Ketanest is gestopt. En het meest geweldige is dat dat akelige slijm weg is! De cellen zijn aan het opklimmen.          

Morgen gaan wij alweer de vierde week in op F8 Noord. Zo voelt het niet, bijna een maand opname, want de tijd vliegt om. In deze periode heb ik aardig wat nieuwe kinderen binnen zien komen. Ouders die nog niet beseffen dat alles op zijn kop gaat staan, moeten incasseren, continu bijstellen en krachtig, dapper en positief moeten blijven. De moed nóóit opgeven, ook al heb je het gevoel dat je neerstort. Iedereen die zijn best doet om deze noodlanding succesvol te laten slagen, om vervolgens weer te kunnen deelnemen aan het normale leven.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Opklimmen

 1. Gabrielle zegt:

  Hallo allemaal,

  Wat een geweldig nieuws!
  Ik ben blij dat het weer wat beter gaat met Puck.
  Nog even vol houden meissie! Dan mag je vast weer snel naar huis.
  Heel veel liefs en sterkte toegewenst de komende tijd.

  Liefs gabrielle, Thierry en de rest van de familie

 2. janny zegt:

  Jullie zijn allemaal toppers!! Zo ontzettend veel respect voor jullie!! Gelukkig goed nieuws!! Hou vol he!!
  Liefs van ons en kus van Kay

 3. Heerlijk nieuws, ga het straks gauw aan Roemer vertellen, wordt hier helemaal blij van!! XXXX

 4. Evelien - Villa Joep zegt:

  Beste kanjers,

  Wat goed te lezen dat het wat beter gaat! Ga zo door!
  Je stukje over de nieuwe kindjes die binnen komen raakt mij, wat heb je dat toch ‘raak’ geschreven.
  Ik wens jullie wederom veel sterkte, vechtlust, energie enz.

  Lieve groet,
  Evelien

 5. Sacha zegt:

  Lieve Puck

  Ik ben blij dat het weer beter gaat met je.
  We missen je heel erg in de klas.
  Hoop je snel weer te zien en ik ben blij dat je weer zoveel dingen kan doen.

  Sacha

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>