Terugval

Dinsdag 17 januari

Als je op dit moment aan Puck vraagt hoe het met haar gaat zegt ze, haast onverstaanbaar door het vele dikke slijm in haar mond: ‘Best goed.’ Ze heeft een terugval gekregen. De nacht ervoor moest opnieuw de Morfine verhoogd worden. Vanmorgen begon veelbelovend, ze stapte uit bed en ging met mij aan tafel zitten om een spel te spelen. Na een klein half uurtje moest ze het opgeven, omdat ze de kaartjes van het spel niet meer kon oplezen, het werd te vermoeiend. Ze ging weer terug naar bed, waar ze rond een uur of elf koude rillingen kreeg. Ze kreeg koorts (38,6ºC) en een uurdosis Morfine in één keer, omdat ze een pijnlijke tong had (pijnscore 8). Er werd bloed afgenomen en de uitslag hiervan gaf aan dat er meer verhoogde infectiewaarden zijn in vergelijk met de waarden van afgelopen zaterdag. Omdat de arts een afwijking in een van haar longen hoorde is er een Thoraxfoto gemaakt. Er zit vocht bij haar rechterlong en omdat Puck geen leukocyten heeft (witte bloedcellen) kan een infectie niet zomaar aangetoond worden. Daarom zal er morgen een punctie van het vocht bij haar rechterlong worden genomen door de echoscopist. Omdat Puck nog steeds pijn heeft wordt weer de Morfine verhoogd. Dit heeft tot gevolg dat zij aan de monitor wordt gelegd om haar in de gaten te houden. Het antiboiticum Vancomycine wordt in dosering verhoogd en er zal (naast Vancomycine en Gentamycine) nog een ander antibioticum gestart worden als de artsen weten of het om een infectie gaat. Later in de avond blijkt dat Puck toch wat ondersteuning van zuurstof nodig heeft, dus krijgt ze een neusbrilletje. ‘s Nachts wordt het middel Ketanest toegevoegd aan de hele batterij medicatie die zij al krijgt, dit zorgt ervoor dat de pijnstilling van Morfine versterkt wordt.   

Woensdag 18 januari

Vanmorgen maakte Puck een goede start, ze wilde aangekleed worden. De zwelling van haar oogleden is iets minder geworden evenals het dikke taaie slijm in haar mond. Voordat zij naar de echoscopist gaat voor de punctie wordt er eerst nog een trombocyten transfusie gegeven. Probleemloos wordt de punctie gedaan en het blijkt dat er minder vocht bij haar long zit dan aanvankelijk werd gedacht. Na terugkomst op haar kamer staat de ‘massageverpleegkundige’ voor haar klaar. Terwijl ze naar Animal Planet kijkt worden haar benen en rug gemasseerd. Na wat korte instructies kan ik hier voortaan ook mee aan de slag, een nieuwe ontspannende afleiding voor Puck. Wij hebben ook gemerkt dat haar pas aangegroeide haartjes weer gaan uitvallen. Na de operatie zagen wij dat haar wenkbrauwen en wimpers snel aangroeiden. Ook het haar op haar hoofd begon langzaam te groeien. Ze heeft nu een heel zacht mollenvachtje op haar hoofd. Ben benieuwd of Puck haar wenkbrauwen en wimpers opnieuw kwijtraakt.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

6 Reacties op Terugval

 1. Gea van Vlijmen zegt:

  Lieve lieve Puck,

  Heel veel sterkte . We hopen dat je je snel weer wat beter voelt. We denken aan je!
  Heel veel liefs Roos , Gea en Migiel

 2. Linda klitsie zegt:

  Lieve Puck en familie veel sterkte na deze terugval

 3. Abeltjes zegt:

  Lieve, dappere grote kleine meid, wat doe je het ondanks alle ellende goed. Wij hopen dat je je snel wat beter voelt. Heel veel knuffels voor jou, mama, papa, mees en Eva!

 4. Lieve Puck, kleine kanjer
  Wij zenden je positieve energie!!
  Dikke kus Wera en Roemer

 5. Marianne Doets zegt:

  Dappere Puck
  Heel veel sterkte en liefs voor jou en je familie
  julllie zijn en blijven kanjers!
  dikke kus Marianne Doets

 6. Janny zegt:

  Lieve lieve Puck…..wij hopen datjeweer een beetje bent opgeknapt na het bericht van de terugval! Kom op…. Blijf vechten lieverd, we weten dat je het kan! Heel veel sterkte, we denken elke dag aan je!

  Dikke dikke kus van Kay xxxxxxxxxxx en Nils en Rene en Janny

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>