Lego-project

Harry Potter Lego-project

Vorig weekend zag Puck het even niet meer zitten, huilde daardoor en wilde naar huis. Om haar door deze lange ziekenhuisopname te trekken hebben wij het Lego-project bedacht. Een paar weken geleden had Puck een enveloppe met inhoud ontvangen. Dit kwam van een vriendinnetje van een buurmeisje van ons. Zij had samen met twee andere vriendinnetjes appeltjes verkocht en de opbrengst aan Puck gegeven. Op de enveloppe stond vermeld dat zij dat bedrag aan zichzelf mocht besteden om er bijvoorbeeld iets leuks van te kopen voor in het ziekenhuis. En dat hebben wij gedaan. Puck heeft zelf nog zakgeld bijgelegd en hiervan is Lego Harry Potter De Wegisweg (Diagon Alley) aangeschaft. Het bouwpakket bevat maar liefst 2025 stukjes. Puck is hier heel enthousiast aan begonnen. Af en toe liggend, en zelfs een ochtend continu doorgebouwd. Ze is al op de helft. Een prachtige afleiding! Momenteel ligt het bouwproject stil, Puck is erg beroerd. Haar slijmvliezen zijn kapot, waardoor zij continu slijm moet uitspugen. De wil is er wel om dingen te ondernemen, alleen het lichaam werkt niet mee.     

 

Pijnmedicatie gestart

Ik moet zeggen dat het mij zwaar valt om bij Puck aan haar bed te zitten, terwijl zij er zo beroerd aan toe is, niet klaagt of huilt, maar zelfs soms nog een grapje maakt. De nachten zijn erg zwaar, het zijn korte slaapjes van een kwartier tot een half uur. Gemiddeld moeten wij er zo’n tien tot twaalf keer uit op een nacht. Dat is helemaal niet erg, maar het is zo rot voor haar dat ze soms zo moet braken dat ze daarbij ook in bed plast. Ook blijven wij de natte washandjes, warme kruikjes, slokjes water, tissues en po’s aanrukken. Het is zelfs zo dat ik ‘s nachts ook nog voorlees. (Ik geloof niet dat Onno zo gek is om dat te doen.) Omdat Puck braakt en continu veel taai slijm uitspuugt, zit er nu regelmatig bloed bij. Ook komt er bloed uit haar neus. Het schijnt er allemaal bij te horen. Er is op donderdag gestart met Diazepam en Tramadol. Puck heeft nog steeds geen koorts en ook nog geen bloedtransfusie nodig. Op vrijdag is er een verpleegkundige van de zuigelingenzorg langs geweest om Puck te masseren. Dit heeft zij heerlijk gevonden. Met lavendelolie zijn haar armen, benen en voeten gemasserd, heel ontspannend. Volgende week komt ze weer langs. 

Morfine

Het is vandaag zaterdag 14 januari. Gisteren is de Tramadol opgehoogd en vandaag wordt er met Morfine gestart. Puck schijnt ergens pijn te hebben, waar zij zelf niet op reageert. Haar pols is hoog en zij ademt zwaar. De artsen hadden verwacht dat zij nu koorts zou hebben, maar dat is nog niet het geval. Ze weten niet waar het aan ligt. Puck is goed ziek, maar toont niet zwak. In die zin dat zij alles ondergaat en niet klaagt, ongelofelijk.

Zondag 15 januari

Vanmorgen heeft Puck weer een uurtje aan de lego gebouwd. Het pand van ‘Odius en Oorlof’ met de Verdwijnkast is bijna af. De dienstoende oncoloog heeft besloten de Morfine te verhogen en er wordt gestart met antbiotica, omdat Puck nu toch wel verhoging heeft. Ze vindt dat Puck het erg goed doet en een heel dapper meisje is. In het bloed zijn de leukocyten en neutrofielen niet meer te meten, zo laag zijn die waarden. Haar Hb (=hemoglobine; een lage waarde betekent bloedarmoede) is nog steeds goed, wel heeft ze vandaag een trombocyten (= bloedplaatjes) transfusie gekregen. Vanmiddag heeft ze nog een half uurtje televisie gekeken en met voorlezen vanavond heb ik een heel boek uitgelezen. De boeken gaan er rap doorheen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Lego-project

 1. Rene en Miranda zegt:

  Lieve Familie

  Wat een aangrijpend verhaal weer en dat ze zo er mee om gaat diep respect voor Puck.
  Dat ze ondans dit allemaal toch nog een kaartje voor Sacha heeft geschreven doet Miranda en mij heel veel.
  Kop op de laatste periode in het Amc en dan snel naar huis.

  Miranda en Rene

 2. Erica zegt:

  Wat een verhaal, en wat blijft puck dapper!
  We hebben diep respect voor jullie allen als gezin.
  Puck hou vol, al valt het allemaal niet mee voor je.
  We denken aan jullie!

  Liefs Ko Erica en Ryan

 3. Evelien - Villa Joep zegt:

  Lieve mensen,

  Wat ‘n heftig blog weer, het is nu 0.17 uur ‘s nachts, bedenk mij net dat je misschien wel aan het voorlezen bent…. Ik bewonder jullie vechtlust, doorzettingsvermogen. Knap hoor, jullie zijn allemaal kanjers! Zet ‘m op allemaal, in het bijzonder Puck, keep on going.
  Lieve groet, Evelien

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>