MIBG scan

Geïmproviseerde Kerst

De kerstdagen zijn prima verlopen op de afdeling. De eerste kerstdag zelfs nog een heel diner naar het AMC meegenomen en de tafel in de speelkamer opgeleukt met een tafelkleed geheel in stijl. Het was een beetje aanpassen met de beschikbaarheid van maar één bord, maar iedereen had wel bestek. Gelukkig hebben wij een gezin wat vindingrijk is. Op het moment supreme besloot Puck dat ze moe was en ging alleen naar haar kamer. Daar zaten we dan met onze goede bedoelingen. ‘Jongens, dit is heel bijzonder, dit maak je nooit meer mee’, zeiden wij tegen Eva en Mees die beteuterd keken. De tweede kerstdag hebben wij het onszelf een stuk makkelijker gemaakt, ook gezellig.

Dinsdag 27  december

De rollercoaster dendert ondertussen maar door. In het gesprek met onze oncoloog kregen wij te horen dat de zware chemokuur waarbij de stamcellen van Puck teruggeplaatst gaan worden (de laatste kuur voor Amerika) op 2 januari 2012 van start zal gaan. Dat betekent dat deze week verschillende onderzoeken gaan plaatsvinden. Wij zijn erg benieuwd naar de uitslag van de MIBG-scan die gemaakt gaat worden. Die scan laat zien waar zich nog tumorcellen bevinden, doordat ze oplichten m.b.v. radioactieve vloeistof. Eén ding is zeker, er zal niet meer zo’n enorme lichtbal te zien zijn in haar borstholte!

Woensdag 28 december

De laatste antibiotica zal vandaag inlopen, aan het eind van de middag mag Puck naar huis. Ze mag eventueel nog een nachtje blijven, omdat de MIBG scan morgenochtend vroeg is, maar daar heeft zij geen oren naar. Zo snel mogelijk naar huis! Eerst nog “klein Den Ilp” op zaal afbreken, was toch wel heel sfeervol al die gekleurde lichtjes. Wat zijn wij blij met de aanblik van onze prachtige ingedroogde kerstboom als wij thuis aankomen. De ballen hangen inmiddels wel heel erg laag. Heerlijk, vier hele dagen thuis, voordat de nieuwe opname volgt. Niet te geloven maar Puck fietst al weer door de straat.

Donderdag 29 december

Vroeg op pad voor de MIBG scan. Het is ontzettend rustig op de nucleaire afdeling. Er wordt een uitgebreide scan van Puck haar gehele lichaam gemaakt. Er wordt ook altijd een opname gemaakt waarbij ik de kamer even moet verlaten. Dan loop ik altijd naar de “bekijkkamer”, want daar zit een arts die gelijk meekijkt op computerschermen en aan de vorm en plaats van de oplichtende delen herkende ik altijd de tumor van Puck. Dit keer zit er niemand en kan ik dus niet niet zien of er iets oplicht op de plaats waar de tumor heeft gezeten. Dan maar keurig afwachten tot maandag. Geheel onverwacht krijgen wij ‘s avonds een telefoontje van onze oncoloog met ontzettend goed nieuws: er zijn geen actieve tumorcellen te zien op de scan! De juiste bewoording is mij ontschoten, vraag ik maandag wel even na. Maar zulk goed nieuws kon hij ons niet onthouden voor het weekend. Fantastisch!!!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op MIBG scan

 1. Janny zegt:

  Zeker zeg…..wat een ontzettend prachtig nieuws! Beter dan dit kunnen jullie dit jaar niet afsluiten denk ik. En wat een prachtig begin van 2012! Ook een heel spannend jaar voor jullie met heel veel veranderingen! Maar het gaat goed komen….er zijn al zoveel hobbels door Puck EN jullie genomen dat deze laatste ook goed gaan!

  Wij wensen jullie een heel mooi Oud en Nieuw toe…..de mannen zijn thuis en Kay gaat een harde knal voor Puck de lucht in sturen! Voor een groot feest! Ik ga werken en denk aan jullie…..

  Heel veel liefs….

  Rene en Janny, Nils en Kay. Xxx

  • André, Mirjam & Roan zegt:

   Wat een geweldig mooi nieuws om het nieuwe jaar te beginnen. De allerbeste wensen voor 2012 en heel veel sterke Puck en familie met de volgende kuur!
   Veel liefs en dikke knuf

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>