Toelichting

Operatie achter de rug, en nu?

Afglopen week stond de operatie van Puck op het programma. Een spannende en intensieve week. Wij worden op veel manieren gesteund en wij merken dat veel mensen intens met ons meeleven. Zelfs op www.dichtbij.nl en het Noord Hollands Dagblad is bericht over de operatie van Puck. Maar de informatie die daar stond, klopt niet helemaal. De chemokuren hebben de tumor enorm doen slinken. Alleen de laatste twee toegevoegde chemokuren hebben weinig resultaat gehad. Wij zijn dan ook dolblij dat de artsen de tumor hebben kunnen verwijderen tijdens de operatie.

Behandeling nu klaar?

Wij krijgen van verschillende kanten de vraag gesteld of Puck nu helemaal klaar is met de behandeling, omdat de tumor nu weg is. Integendeel! Na het herstel van deze zware operatie volgt de zwaarste chemokuur tot nu toe, waarbij op de laatste dag haar eigen geoogste stamcellen worden teruggeplaatst. Deze chemo is nodig om de achtergebleven tumorcellen te vernietigen, zodat deze niet de kans krijgen om opnieuw uit te groeien tot een tumor. Waarschijnlijk volgt er dan nog een maand bestraling, maar hier hebben wij nog geen definitieve informatie over gekregen.

Wanneer naar Amerika?

De behandeling in Amerika moet binnen 50 tot 100 dagen na het terugplaatsen van de stamcellen van start gaan. Deze behandeling (immuuntherapie) zorgt ervoor dat nieuwe tumorcellen geen kans krijgen, omdat deze door het eigen lichaam zullen worden opgeruimd. De immuuntherapie is helaas alleen nog maar in Amerika beschikbaar, maar de verwachting is dat Nederland binnen enkele jaren over deze therapie kan beschikken. De behandeling in Amerika is onderdeel van de totale behandeling tegen neuroblastoom in stadium 4 die in Nederland gegeven  wordt.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Toelichting

 1. Janny zegt:

  Jammer Jeanette dat je hier nog energie in moet stoppen….jammer dat ze zonder overleg artikelen gaan plaatsen! Je kunt je energie wel beter gebruiken!

  Sterkte!

  X Janny

 2. Rene zegt:

  Jeanette helaas word door vele nog niet begrepen wat kanker inhoud.
  Operatie gelukt niks meer aan de hand.
  Was het maar waar Puck en jullie hebben nog een hele weg te gaan maar Puck is zo een topper die gaat er lachend door heen.
  Stop je energie lekker in je man en kids die kunnen het beter gebruiken dan hier energie in te stoppen.

  Sterke van ons

  Rene

 3. Michel zegt:

  Weer een horde die genomen is. Ga zo door!!!

 4. Erica zegt:

  Jammer dat er nog steeds mensen zijn die niet weten wat de ziekte kanker inhoud!
  Puck is een topper en slaat zich dapper door de strijd heen.
  Jaenette steek je energie in je gezin en laat de mensen maar denken, wij weten wel beter.
  Sterkte met alles wat er nog komen gaat.
  Dikke kus aan Puck.
  Liefs Erica

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>