Donderdag 27 oktober

Afgelopen nacht heeft Puck een goede nacht gehad zonder extra zuurstof, alleen een extra deken vanwege een temp. van 35.4°C. Ze is wel vaak even wakker. ‘s Morgens heeft ze zin in een kaartspelletje waarmee je Engelse woordjes kunt leren. Later in de ochtend krijgt ze ook nog les van de juf van het ziekenhuis en Puck maakt zelfs nog een vouwwerkje met haar. Gelukkig gaat het best goed, ze is helder en heeft geen koorts. De monitor die haar tensie bewaakt kan uit. Alleen de saturatie (= verzadiging) wordt nog steeds gemeten. Saturatie is mate van verzadiging van het bloed met zuurstof. (Waarde van 95 tot 100 is normaal). Toch blijkt dat de saturatie daalt naar 92 en daarom krijgt Puck opnieuw een neusbrilletje (= flexibel kunststof slangetje met twee kleine uiteinden die in de neus worden aangebracht) waardoor extra zuurstof wordt toegediend. ‘s Middags wordt haar Port-A-Cath naald vervangen en wordt er een nieuwe maagsonde via haar neus ingebracht. Puck ziet hier even tegenop maar de sonde zit er zonder problemen heel snel in. Ik ben ontzettend blij dat Puck altijd goed meewerkt, want het kan ook anders! De zaalarts komt vandaag meerdere keren langs en besluit om een röntgenfoto van haar longen te laten maken. De saturatie daalt en de monitor geeft waarden aan tussen 92 en 87. Wij worden knetter van de waarschuwingspiep van de monitor als de waarde onder de 93 zakt. Het zuurstof wordt ‘s avonds meerdere malen verhoogd. De dienstdoende artsen komen langs en het blijkt dat de longfoto geen ander beeld geeft dan de foto die vier dagen geleden is gemaakt. Klinisch vinden de artsen Puck goed, maar toch moet het zuurstof steeds opgehoogd worden. Er wordt om 00:30 uur besloten om Ventolin en Atrovent gedurende een kwartier te vernevelen. Hierdoor klinken haar longer beter maar het zuurstof moet nog steeds opgehoogd worden. Op een gegeven moment zit Puck op bijna 8 liter zuurstof. Het geluid van het water wat hiervoor wordt gebruikt om een droge neus te voorkomen, verandert van een kabbelend beekje in een zware regenbui. De artsen houden haar goed in de gaten en de nachtverpleegkundige is heel alert. Een veilig gevoel, maar ze is zó alert dat ik er ook ongerust van wordt. Er wordt afgesproken dat Puck naar de IC verplaatst wordt als de saturatie niet boven de 90 komt. Gelukkig is dit niet het geval. Het is inmiddels vrijdagmorgen en het gaat een stuk beter. Puck heeft hoofdpijn en het zuurstof is net terug gezet naar 2 liter. Wat de storing van afgelopen nacht nu heeft veroorzaakt blijft gissen. Vandaag weer een nieuwe dag, vol goede moed gaan wij verder.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op

 1. Gabrielle zegt:

  Hallo Allemaal,

  Blij om te horen dat het wel alweer wat beter gaat. Thierry mist je wel in de klas hopelijk komt dat klassecontact nog, want dat zou hij leuk vinden en ik denk dat jij(Puck) het ook leuk gaat vinden nou lieverd zet hem op!!
  Jeanette en Onno ik heb zoveel bewondering voor jullie. Ik wens jullie echt het allerbeste toe.

  Liefs gabrielle (moeder van Thierry)

 2. Yvonne Lieder zegt:

  Lieve Jeanette en de rest van jullie gezin,

  Wat heb ik ontzettend veel bewondering voor de manier waarop jullie de moed erin houden. Ik neem werkelijk m’n pet voor jullie af. Ik wens jullie heel, heel veel sterkte en alle goeds toe om zo positief te blijven. Mijn bewondering ook voor die kleine Puck die alles ondergaat. Diepe, diepe respect.
  Alle liefs van Yvonne

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>