Infectie

Vervolg zondag 23 oktober

’s Avonds wordt de hoofdpijn zo hevig dat Puck gilt van de pijn. De dienstdoende arts komt en er wordt Morfine voorgeschreven, omdat Puck bij de pijnscore een 10 aangeeft. Morgen zal er een CT scan van haar hoofd gemaakt worden. Het is onduidelijk waar de pijn vandaan komt, mogelijk veroorzaakt door een schimmel en daarom wordt er ook met Voriconazol gestart. Later in de nacht krijgt Puck ook vreselijke pijn onderin haar rug en ook de hoofdpijn blijft aanhouden. Morfine wordt opgehoogd en het lijkt beter te gaan. Pijn wordt minder en verdwijnt soms. Een hele onrustige nacht met veel natte washandjes, warme hot cold pack zakjes en strelen, veel strelen. Ik ben gesloopt, maar doe het met alle liefde!

Maandag 24 oktober

Vanmorgen als eerst bloedprikken, later in de ochtend wordt er aan bed een foto van haar thorax gemaakt. Verdere onderzoeken worden gepland en zo volgen er nog een CT scan van haar hoofd en longen en een echo van haar buik. Puck heeft (gelukkig) geen schimmel of uitzaaiingen, maar een infectie in de Sinus holtes van haar hoofd en een infectie in haar linker long. Dit verklaart de erge pijnen die zij steeds heeft. Haar buik lijkt in orde. Wat mij verontrust is dat de antibiotica niet goed aanslaat, want normaal gesproken moet je na twee dagen opknappen en koortsvrij zijn. Dat is niet het geval. Puck wordt in ieder geval heel goed in de gaten gehouden. De onderzoeken hebben haar veel energie gekost, zij ligt nu al een poosje te slapen. Hopelijk maakt ze nu eindelijk een goede nacht door.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Infectie

 1. Marco en Saskia zegt:

  Oh lieve mensen, met tranen in m’n ogen het blog gelezen. Wat een vreselijke en angstige dagen hebben jullie achter de rug. En nóg is het niet voorbij, die haast ondraaglijke spanning waarom de koorts maar niet zakt.

  Arme Puck, wat een narigheid toch allemaal. Wij (en ik denk heel veel mensen) zouden zó graag iets willen doen waardoor die akelige koorts verdwijnt, maar wij kunnen niet toveren. We kunnen wel heel veel aan je denken, voor je bidden en hopen dat je opknapt. Hou vol, dappere lieve meid!

  Jeanette, wat een DIJK van een moeder ben je!!
  Ik hoop dat je vandaag op een rustiger moment bij kunt (en durft) te slapen.

  Alle sterkte en kracht gewenst en een dikke knuffel voor Puck, Mees en Eva.

  Liefs, Marco, Saskia, Lotte & Teije

 2. Fleur boek ( kitty engel) zegt:

  Lieve Puck

  Heel veel sterkte, ik hoop dat ik je snel weer op school zie
  Fleur boek 4 c

 3. Monique Smit zegt:

  Jee zeg wat is Puck ontzettend ziek. Heel veel beterschap en sterkte. Duimen voor goede nachten.

 4. Stacey zegt:

  Lieve Puck hou je taai kanjer we denken elke dag aan je en je hebt EEN SUPER Papa en Mama!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>