Klassecontact & N8 kuur

Enkele weken geleden zijn wij door een ouder van onze afdeling in het AMC geattendeerd op ‘Klassecontact’.  Haar zoon heeft meegewerkt aan een promotiefilmpje van KPN dat van hem gemaakt werd terwijl hij thuis contact legde met zijn klas. Zijn moeder heeft dit filmpje aan Puck laten zien. Puck moest erg huilen, omdat zij haar klas zo erg mist vertelde ze. De stichting heeft direct actie ondernomen om ‘Klassecontact’ voor Puck aan te vragen. ‘Klassecontact’ maakt het mogelijk dat (chronisch) zieke leerlingen via een verbinding tussen een laptop en een camera toch aanwezig zijn in de klas. Thuis of in het ziekenhuis krijgt Puck een laptop met een webcam en in de klas wordt een televisiescherm met camera geplaatst. Dankzij deze techniek kan Puck de les volgen en minstens net zo belangrijk, in contact blijven met haar klasgenoten. ‘Klassecontact’ wordt mogelijk gemaakt door financiele ondersteuning van KPN uit de Stichting Het Mooiste Contact Fonds. Kort geleden is er op school een eerste bespreking geweest met de verschillende partijen en over zes weken kan ‘Klassecontact’ gerealiseerd zijn. (www.klassecontact.nl)

De laatste week van september is een hele goede week voor Puck geweest. Halve dagen naar school en zij voelde zich zo goed dat ze zelfs naar twee kinderfeestjes kon gaan. Natuurlijk heeft het prachtige weer meegewerkt, waar wij zelfs even een vakantiegevoel door kregen. Bijzonder was de ontmoeting met Charlotte Dematons die in theather de Purmaryn haar boeken kwam signeren, voorafgaand aan Kinderboekenweek 2011. Charlotte Dematons maakt o.a. prachtige kijkboeken zoals De gele ballon en Sinterklaas, in 2008 bekroond met Het Gouden Penseel. Puck had al geconstateerd dat het boek Sinterklaas niet in de speelkamer op de afdeling aanwezig is. Charlotte heeft voorgesteld om in de sinterklaasperiode een keer op de afdeling langs te komen om met de kinderen het boek Sinterklaas te bekijken en daarna samen met de kinderen te gaan tekenen. Ik hoop dat ik het bij de organisatie van het AMC geregeld kan krijgen, het zou fantastisch zijn als het lukt.

Dinsdag 5 oktober

Vandaag is Puck gekwalificeerd voor N8, d.w.z. dat haar bloedwaarden goed zijn om de chemokuur N8 te starten. Deze kuur is lang en daarom is er besloten om Puck per dag een uurtje af te koppelen van haar paal, zodat zij even naar buiten kan. Er wordt zelfs zo meegedacht dat er voorgesteld is om de laatste twee dagen om te zetten in dagbehandeling. Heel erg fijn, want Puck huilt stilletjes dikke tranen en wil graag thuis zijn. Ze is het spuugzat om ziek te zijn. Het regent soms zo hard in dat uurtje dat wij naar buiten kunnen, dat wij als alternatief de kunstroute hebben bedacht. In het AMC zijn zoveel gangen met schilderijen om te bekijken dat ik soms angstvallig de tijd in de gaten houd om niet te laat terug te zijn op de afdeling.

Vrijdag 8 oktober

Elke dag wordt een uurtje les gegeven en er wordt veel geknutseld. Puck is aan een boek begonnen: Zoek de gele ballon en de rode vogel. Driemaal raden waar deze inspiratie vandaan komt. Op de afdeling is momenteel een gezellige club meiden. Vanavond gaan zij gezamenlijk op onze zaal The voice of Holland kijken door de bedden naar een kant van de kamer te verschuiven. Helaas was het grote televisiescherm in de speelkamer al besproken door de teener jongens en hun vrienden -> voetbal! Ik word een paar nachten afgelost door Onno, moet thuis nodig bijslapen en Mees en Eva hebben ook aandacht nodig. Momenteel heeft Mees het erg zwaar met het feit dat zijn zusje zo ziek is. Hij maakt zich erge zorgen en is op school heel afwezig. Het valt af en toe niet mee, zeker niet als je je kind via de telefoon gerust moet stellen, omdat je op dat moment niet bij de ander weg kan. Heel frustrerend!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Klassecontact & N8 kuur

 1. Saskia zegt:

  Hee Puck!
  Wat grappig dat jij zo’n fan bent van ‘de gele ballon”, Teije is ook gek op dat boek! Prachtige platen zijn dat he? Wordt je eigen versie van “de gele ballon” net zo mooi? Verstop maar veel grappige dingen op verborgen plekjes, dan kun je de lezers lekker laten zoeken. :-)

  Fijn hoor, dat je soms een feestje mag bouwen op je zaal. Als je er met elkaar wat gezelligs van maakt, dan lijkt het net alsof de tijd een beetje sneller gaat.

  Gelukkig wordt het deze week wat vaker droog, dan kun je misschien écht naar buiten tijdens het vrije uurtje. En anders laat je zuster Inge voor de verandering gewoon een speurtocht uitzetten door het AMC. Gelukkig mag je de laatste dagen van je kuur op de dagbehandeling komen. Kun je, als de chemo erin zit, fijn mee naar huis, lekker in je eigen bed!

  Je krijgt een heeeeleboel groetjes en een dikke knuffel van Lotte.
  Ze kan even een paar dagen niet naar school omdat ze in aplasie is en er in de klas van alles heerst: koorts, buikgriep, zieke juffen, brrr! Elke dag komt de meester een uurtje lesgeven bij ons thuis en krijgt ze huiswerk om zelf mee aan het werk te gaan.

  Lieve meid, we wensen je heeeeel veel moed en sterkte. Hou vol, hoor!!

  liefs van
  Lotte, Teije, Marco en Saskia

 2. Lotte zegt:

  Lieve Puck,
  Alles goed in het AMC ?
  Zijn ze een beetje lief voor je?
  Heeft zuster Inge al voor je gezorgd?,heeft ze weer iets uit gehaald? ;-)
  Zeker al wel lekker geknutseld..En zo! :-)
  Dat is altijd wel leuk!!
  Nog 4 dagen dan lig je weer in je eigen bed!!! :-)
  Hopelijk zie ik je snel weer!!!
  :-) ;-)
  Hou vol!!
  xxx-jes lotte

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>