Zesde chemokuur

Maandag 5 september

Puck heeft een heerlijke dag op school gehad. Ze vertelde dat ze een tekening voor haar nieuwe juf heeft gemaakt. Tijdens het  kringgesprek vertelden de kinderen over hun vakantie. Puck kreeg van de klas een nieuw bedeltje voor haar  armbandje, een vlindertje. Dit is een initiatief van de ouders en kinderen uit Puck haar klas. Bij het starten van de eerste chemokuur in mei heeft Puck een zilveren armbandje gekregen van haar klasgenoten en na elke chemokuur krijgt zij een zilveren bedeltje voor deze armband. Het eerste bedeltje was een klavertje vier en daarna volgden twee sterretjes, een hoefijzertje en een beertje. Vol trots kwam zij vanmiddag met het vlindertje thuis.

Dinsdag 6 september

Vandaag  checken wij  in om 11:00 uur bij “Hotel Chemo-Kasper” zoals wij afdeling F8 Noord van het AMC noemen. Het is een grapje tussen Puck en Lotte, de vriendin van Puck die wij hier op de afdeling hebben ontmoet. Zij zijn rond dezelfde periode op deze afdeling terecht gekomen en het klikte direct. Er is intensief contact met het versturen van lieve en bemoedigende kaarten en tekeningen. Lotte kan namelijk prachtig tekenen. De meiden zien elkaar niet veel, want Lotte heeft een andere diagnose en een ander behandelschema, maar op de dagen dat ze tegelijk staan ingepland zoeken zij elkaar op. (Chemo-Kasper komt van het voorlichtingsboekje Chemo-Kasper en zijn jacht op de slechte kankercellen, een voor kinderen begrijpelijke uitleg over hoe chemo werkt in je lichaam.)

Puck wordt aangeprikt op haar Port-a-cath en de zesde  chemokuur (N6) kan van start gaan. Deze kuur zal totaal acht dagen duren. Wij  gaan er weer iets gezelligs van maken. Puck gaat direct naar de speelkamer om te schilderen. Op de dinsdagochtend is altijd een klei-  of schilderactiviteit georganiseerd. Zij heeft een groot schilderij gemaakt met heldere kleuren. Een enorme boom met veel vrolijk gekleurde vogels en een nest. (Als ik zelf iets zou moeten schilderen dan zou het een donkere grot worden met een gekleurd figuurtje erin. Even wegkruipen, stilte en rust.)

Woensdag 7 september

De chemo hakt erin, Puck is erg vermoeid en de slijmvliezen gaan vrij snel stuk. Gelukkig geen pijn. Afgelopen nacht was erg druk. Normaal gesproken moet Puck om de twee uur plassen tijdens een chemokuur, maar na 1:00 uur was het elk half uur raak. Overdag heeft Puck haar huiswerk van school gemaakt, kralenarmbandjes geregen in de speelkamer en hebben wij spelletjes gespeeld. De Cliniclowns kwamen nog even een dansje doen. Wij hebben samen ‘s middags ook nog een poosje geslapen. Kunnen wij er vanavond weer tegenaan!

Donderdag 8 september

Het is even afzien, want de hele vierpersoonskamer komt vanmorgen vol te liggen met bijbehorende bedrijvigheid. Puck heeft weer een drukke nacht achter de rug en slaapt ’s morgens even bij. Later in de ochtend speelt zij een taal- en rekenprogramma van Tom & Tamira (Ambrasoft) op de laptop. De energie is weer op, dus wordt er weer een tukje gedaan in afwachting van de konijnen en cavia’s die straks op de afdeling komen. Elke donderdagmiddag komen er twee dames langs die deze dieren in omliggende kinderboerderijen hebben opgehaald. Een mooi moment van afleiding voor kinderen die daar behoefte aan hebben. Ze kunnen de dieren op schoot nemen, lekker aaien en voeren. Deze keer krijgt Puck een langharige cavia met bijbehorend borsteltje! Kan je je cavia ook nog eens gezellig borstelen. Helaas is de lol er al gauw vanaf, want Puck wordt niet zo lekker van de buikpijn. De schooljuf van de afdeling komt nog langs en doet met Puck een paar oefeningetjes. Schrijven lukt niet, dus de juf schrijft terwijl Puck liggend in bed de woorden spelt. De rest van de middag en avond wordt liggend en voornamelijk slapend doorgebracht.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Zesde chemokuur

 1. Martijn zegt:

  Elke keer lees ik met een brok in mijn keel de weblogs! Ook dan verschijnt er een kleine glimlach op mijn gezicht en ben ik ook ONTZETTEND trots hoe sterk Puck is!
  Onno, Jeannette, Mees & Eva, ik vind het echt heel knap hoe jullie hier mee om gaan! Ik heb in tijden niet zo’n sterke familie meegemaakt!!
  Allemaal een stevige knuffel!

 2. lotte zegt:

  lieve puck
  dikke knuffel van mij!
  ik maak snel weer een mooie tekening voor je!!
  alles goed in hotel chemokasper?
  ik hoop je snel weer te zien!!!!
  want ik denk heel vaak aan je!!

  liefs en dikke knuffel van lotte

 3. Saskia zegt:

  Lieve kanjers, wat een ontzettend GROOT voorbeeld zijn kinderen toch! Zo onwijs dapper en veerkrachtig en in staat om zo’n situatie om te buigen naar iets positiefs. Een prachtig, kleurrijk en vrolijk schilderij maken terwijl je in het ziekenhuis ligt, dat schetst Pucks karakter. ‘t Is een bizonder kind en dat is ze! ;-)
  Lot vindt het jammer dat zij op “schilder-dag” nooit in het AMC is, maar dan stoppen we gewoon zelf een boel tekenspullen in onze tas. Ook leuk! Als we weer op F8Noord zijn gaan we naar je mooie kunstwerk kijken hoor, Puck!

  Wat goed dat je maandag naar school kon. Kennismaken met de nieuwe juf, vertellen, bijkletsen met je klasgenootjes, fijn hoor! En wat een ontzettend lief idee, die bedelarmband. Zo denken zij aan jou en jij aan hen als je naar je armband kijkt.

  Vandaag ben je alweer op de helft van je kuur. Nog 4 daagjes, hou vol lieve meid! We wensen je heeeeel veel sterkte en hopen dat ChemoKasper ook deze keer zijn belangrijke taak goed gaat doen.

  Dikke knuffel van ons 4,
  Lotte, Teije, Marco en Saskia

 4. Nieneke Kuiper zegt:

  Hoi Puck en familie,

  Wat prachtig dat deze site er nu is! Natuurlijk is het fantastisch om te zien hoe de geldmeter stijgt en zijn de stukjes die je schrijft ontroerend en indringend. Vandaag hebben we ook even met de kinderen gekeken in de klas. Zo konden de kinderen nog even goed zien wie Puck is. (heel veel kinderen weten het wel, sommigen hebben zelfs nog bij haar in de klas gezeten, maar sommige kinderen wisten het ook niet zo goed) Want: volgende week gaan we voor je rennen, hoor!!! En ik hoop dat we dan gewoon dwars door die geldmeter heen knallen!!!

  Heel veel sterkte nog deze week,
  Liefs (juf ) Nieneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>