Nieuwe goede scanuitslagen

Dinsdag 11 augustus

Inmiddels heeft Puck sinds januari in totaal vier TOTEM kuren achter de rug, waarvan Topotecan in gereduceerde dosering. Na elke twee kuren volgt er beeldvorming en zo heeft Puck vorige week een MRI en een MIBG scan gehad. De uitslagen zagen er goed uit.

De tumor is opnieuw kleiner geworden en dat is heel mooi nieuws! De MRI van januari dit jaar in vergelijk met nu laat een enorm verschil in grootte van de tumor zien.  De intensiteit van de MIBG straling is wel hetzelfde gebleven in vergelijk met de MIBG scan van april.

We zitten op de goede weg en we laten het allemaal maar over ons heen komen. We leven in het hier en nu. Hierdoor hechten we niet aan de uitkomst en daardoor voelen we geen angst en hebben we geen twijfel.  Ik heb geleerd om onder andere het analyseren en de controle te willen houden los te laten. Nooit eerder hebben we zo ontspannen scans en uitslagen ondergaan.

We hebben er nog steeds alle vertrouwen in. Er is bij ons thuis geen ziekte voelbaar. Dat heeft ook geresulteerd dat Puck sinds 7 mei  van haar sonde is verlost. Ze kan weer gewoon eten en zelfs weer medicatie innemen tijdens de kuren. Af en toe kost het wat moeite maar over het algemeen lukt het prima. Het is helemaal fantastisch dat ze zich nu ook de week na de kuur goed voelt in plaats van dat ze als een ellendig hondsberoerd hoopje op de bank zit. Hierdoor wordt de medicatie alleen beperkt tot de vijfdaagse kuur in dagbehandeling. Puck voelt zich heel goed, ze heeft weer energie en maakt plezier. Zo hoort het ook.

Een bijzonder moment was dat Puck besloot om helemaal  alleen naar de stad te fietsen om te gaan ‘shoppen’. Na anderhalf uur belde ik haar om te vragen of het allemaal wel goed ging en of ze wel alleen terug kon komen. “Ja hoor!” zei ze. “Ik ben goed geslaagd en ik zit nu even een ijsje te eten.” Ik kon op dat moment wel huilen van geluk, want we hadden niet verwacht dat Puck na ruim vier jaar van zware behandelingen, zich dagelijks misselijk voelen en elke ochtend braken, nu zo energiek zou zijn om zonder begeleiding op pad te kunnen. Dit geeft haar ook veel vertrouwen. Heel belangrijk!

 

Ik heb ontdekt dat het zoeken

even interessant kan zijn als het vinden.

Als je maar je angst overwint.

- Paulo Coelho -

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

12 Reacties op Nieuwe goede scanuitslagen

 1. Zomaar iemand uit de buurt zegt:

  Wat goed. Wat ontzettend goed om te lezen hoe jullie hier mee om gaan. Hoe jullie in het nu leven en het willen hebben van controle los kunnen laten. Geloof en vertrouwen hebben en houden is zo’n krachtig wapen! Ik vertel vaak over jullie manier van omgaan met de situatie aan anderen. Zodra Puck weer helemaal gezond is kun je hier wel een lezing over gaan geven Jeanette! Alle geluk en kracht weer voor jullie. Fijn om weer even gelezen te kunnen hebben hoe het gaat. En voor Puck nog een lange zomer gewenst met vele tripjes naar de stad, zoals meiden van elf doen..

 2. Heleen Peters zegt:

  Lieve Jacqueline en familie!!!! en natuurlijk Lieve Stoere Puck,
  Goh, wat ben ik blij te lezen dat het goed gaat.
  Ik heb zo vaak gekeken en elke keer maar gehoopt dat geen nieuws een positief teken zou zijn.
  En nu ging ik weer zomaar even kijken en ja hoor een update van hoe het met Puck en jullie gaat.
  Fijn dat jullie er als familie zo mee om kunnen gaan en elkaar zo goed kunnen steunen. Want ondanks dat het goed gaat, zijn er natuurlijk toch wel momenten dat je even denkt…. hoe verder.
  Geniet van elkaar!
  Veel lieve groetjes van Remco, Heleen, Indy Bo en Brody

 3. Marjorie en Mehrab zegt:

  Geweldig! Ik zie Puck zo in der eentje op een terrasje zitten met een ijsje mijmerend over haar coole aankopen ;-) dikke knuf xxx

 4. Cindy Michielsen zegt:

  Wat geweldig om na zo’n tijd heel goed nieuws te horen over Puck
  Lieve groetjes van de meisjes van De Lekkere Dingen Bakker uit het Kalf Zaandam..

  X

 5. Karin Blokker zegt:

  Wat een goed nieuws!
  Puck we zijn ontzettend trots op je, want wat ben jij een vechter zeg!
  We hopen dat er nog veel van dat soort tripjes naar de stad mogen volgen, want dat is wel cool natuurlijk als je 11 bent.
  Liefs, Janno, Karin, Michelle en Merijn.

 6. Wat een fantastisch nieuws! We hopen dat er nog veel meer shop dagen mogen volgen.
  Wat een toppertje ben je. Liefs Ko Erica en Ryan

 7. Marjolein (mama Valerie* Versloot) zegt:

  Tranen in mijn ogen bij het lezen van dit bericht. Jullie zieke meisje bepaalt plots haar eigen koers en neemt de zelfstandige stappen in het leven die je zo vurig voor haar wenste maar waar je door alles wat op je pad kwam niet meer in geloofde voor de korte termijn. Hoe geweldig!! Dat er nog vele ijsjes mogen volgen. Houd moed lieve mensen! Grt van een meelevende moeder die weet wat het is om een meisje te zien vechten tegen kanker. Liefs xx

 8. Louis zegt:

  Wat ontzettend fijn om dit goede nieuws te lezen! Hopelijk zet deze goede ontwikkeling zich voort. Veel bewondering voor hoe jullie hier mee om (zijn ge) gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>