Nieuwe goede scanuitslagen

Dinsdag 11 augustus

Inmiddels heeft Puck sinds januari in totaal vier TOTEM kuren achter de rug, waarvan Topotecan in gereduceerde dosering. Na elke twee kuren volgt er beeldvorming en zo heeft Puck vorige week een MRI en een MIBG scan gehad. De uitslagen zagen er goed uit.

De tumor is opnieuw kleiner geworden en dat is heel mooi nieuws! De MRI van januari dit jaar in vergelijk met nu laat een enorm verschil in grootte van de tumor zien.  De intensiteit van de MIBG straling is wel hetzelfde gebleven in vergelijk met de MIBG scan van april.

We zitten op de goede weg en we laten het allemaal maar over ons heen komen. We leven in het hier en nu. Hierdoor hechten we niet aan de uitkomst en daardoor voelen we geen angst en hebben we geen twijfel.  Ik heb geleerd om onder andere het analyseren en de controle te willen houden los te laten. Nooit eerder hebben we zo ontspannen scans en uitslagen ondergaan.

We hebben er nog steeds alle vertrouwen in. Er is bij ons thuis geen ziekte voelbaar. Dat heeft ook geresulteerd dat Puck sinds 7 mei  van haar sonde is verlost. Ze kan weer gewoon eten en zelfs weer medicatie innemen tijdens de kuren. Af en toe kost het wat moeite maar over het algemeen lukt het prima. Het is helemaal fantastisch dat ze zich nu ook de week na de kuur goed voelt in plaats van dat ze als een ellendig hondsberoerd hoopje op de bank zit. Hierdoor wordt de medicatie alleen beperkt tot de vijfdaagse kuur in dagbehandeling. Puck voelt zich heel goed, ze heeft weer energie en maakt plezier. Zo hoort het ook.

Een bijzonder moment was dat Puck besloot om helemaal  alleen naar de stad te fietsen om te gaan ‘shoppen’. Na anderhalf uur belde ik haar om te vragen of het allemaal wel goed ging en of ze wel alleen terug kon komen. “Ja hoor!” zei ze. “Ik ben goed geslaagd en ik zit nu even een ijsje te eten.” Ik kon op dat moment wel huilen van geluk, want we hadden niet verwacht dat Puck na ruim vier jaar van zware behandelingen, zich dagelijks misselijk voelen en elke ochtend braken, nu zo energiek zou zijn om zonder begeleiding op pad te kunnen. Dit geeft haar ook veel vertrouwen. Heel belangrijk!

 

Ik heb ontdekt dat het zoeken

even interessant kan zijn als het vinden.

Als je maar je angst overwint.

- Paulo Coelho -

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

12 Reacties op Nieuwe goede scanuitslagen

 1. Earliecia zegt:

  Puck, ik vind je een ongelovelijke kanjer! Ikzelf heb vorig jaar ook moeten vechten tegen K en ben er gelukkig weer bovenop. Ik weet hoe zwaar het gevecht is en dat jij dat dan al 4 jaar doet..wonderkind! Al een paar jaar kom ik af en toe koekeloeren op je site om te kijken hoe het gaat en ik ben heel blij voor jou en je familie dat het weer de goede kant op gaat. Zet em op kanjer! Waar een wil is is een weg, en de aanhouder wint altijd! Dikke xx

 2. Hanneke zegt:

  En hoe gaat het nu na 4.5 maand nog? Kom geregeld even kijken voor een update

 3. Britt zegt:

  Hoe gaat het inmiddels met Puck? Ik kom regelmatig even kijken en hoop steeds op goed nieuws!

 4. Vera zegt:

  Beste familie, ik ben toch zo benieuwd hoe het nu met Puck gaat. Al kennen we elkaar niet, ik leef toch nog steeds mee en jullie zijn regelmatig in mijn gedachten. Ik zou het heel fijn vinden als jullie nog eens een update zouden plaatsen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>