Weer thuis

Zaterdag 30 november

Na een opname van bijna twaalf dagen is Puck sinds gisterenmiddag weer thuis gekomen. Het herstel in het ziekenhuis verliep zeer voorspoedig. Vanaf vorig weekend ging ze alvast proberen om tweemaal per dag in een stoel naast haar bed te zitten. De afgelopen twee dagen in het ziekenhuis is er een fysiotherapeut langsgekomen om wat oefeningen met Puck te doen om haar te mobiliseren, omdat ze ruim een week op bed had gelegen. Ze kan weer lopen, hetzij voorzichtig, en zelfs ook traplopen!

Een hele fijne verrassing was dat toen ze net een uurtje thuis was al visite kreeg van drie klasgenoten met Puck haar interne begeleidster van school. Ze fleurde helemaal op en had gelijk praatjes. ‘s Avonds wilde Puck zelfs persé haar nicht van het station afhalen waarbij ze een behoorlijk lange trap op moest klimmen (helaas was de lift buiten werking), omdat ze nog niet getild kan worden vanwege haar litteken. Door wilskracht en doorzettingsvermogen lukte het haar.

Het is voor mijzelf een emotionele week geweest afgelopen week. Grotendeels veroorzaakt door de vermoeidheid van de gebroken nachten waarbij ik tussen het waken door in slaap viel. Het is goed om weer thuis te zijn. Ik kan nog steeds niet helemaal geloven dat het zo goed gaat met Puck haar herstel. Ik ben opgelucht en blij, maar toch ook verdrietig. Daarstraks heeft Mees een paar weemoedige en (voor mij) ontroerende nummers gespeeld op zijn keyboard terwijl ik onder zijn dekbed verstopt lag. Zo af en toe zou ik wel willen vluchten, alleen geen idee waarheen, ik kan niet weg. Ik mis Amerika, net als de anderen. Het ligt niet in mijn aard om erin te blijven hangen of om op te geven. Dus morgen weer mijn kaplaarzen aan en flink wandelen, want daar word ik heel blij van! Nieuwe energie opdoen voor volgende week, want dan wordt met de radiotherapeut-oncoloog het bestralingstraject besproken wat hierna van start gaat.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Weer thuis

 1. Annemarie zegt:

  Lieve jeanet en familie! vol verbazing lees ik iedere keer jouw updates. Wat fijn dat Puck weer thuis is… En goed te lezen dat haar herstel voorspoedig gaat. Ik heb zoveel bewondering voor jullie en voor Puck haar doorzettingsvermogen, jullie Zijn een voorbeeld voor velen! Wij hebben veel respect voor jullie. Heel veel sterkte en beterschap!

 2. menno hofmeijer zegt:

  liefde en respect voor jullie…, ik kan niks anders zeggen…

 3. Yvonne Koop zegt:

  Ik lees altijd jullie blog en ben ontzettend onder de indruk van het doorzettingsvermogen van Puck. Wat een enorme Kanjer is zij! En ik kan jullie gevoelens en angsten zo goed begrijpen. Wat zijn jullie in een achtbaan terechtbekomen voor de tweede keer. Ik heb enorm veel respect voor Puck maar ook voor jullie. Zo mooi hoe je dit steeds weer weet te verwoorden!
  Lieve groet van Yvonne Koop ( oma van een lotgenootje van Puck)

 4. Anita de Wit zegt:

  Wat een doorzettingsvermogen heeft Puck. En wat moet ze toch veel doorstaan. En wat fijn dat ze door jullie zo gesteund word. Ik wens jullie heel veel sterkte in deze zeer zware tijd. En voor Puck alle geluk van de wereld zodat het voor haar ook de goede kant weer op mag gaan. XXX

 5. Zomaar iemand uit de buurt zegt:

  Lieve Jeanette,

  Wat kan ik het me goed voorstellen; het verstoppen onder een dekbed, het willen vluchten naar maar-waar-naar-toe… Dat je de eigenschap bezit om toch steeds weer door te gaan, is van ongelofelijke waarde voor jouw gezin. Je hebt eigenlijk niet eens een keuze; Is Puck weer een beetje op krachten, dan zijn er nog Mees en Eva die hun moeder nodig hebben. Het gaat ook maar door en door en door, en wat gun ik jou toch die dag dat je weer rustig adem kunt halen. Dat jullie echt verder kunnen met je leven, omdat Puck genezen is. Ik heb zo’n bewondering voor jou. Niet alleen Puck is een vechtertje, maar jullie zijn allemaal zo prachtig sterk. Daar kan geen leger tegenop. Succes en sterkte wederom in deze strijd. Ik blijf bidden, duimen en vertrouwen in die ene dag.

 6. Manon van Hoof zegt:

  Lieve Jeanette, Onno, Puck,

  De filmopnamen met Puck met haar BFF hebben indruk op me gemaakt. Wat een licht heeft Puck in haar ogen. Sindsdien volg ik het proces van Puck wat meer als voorheen. Wat een kracht en doorzettingsvermogen heeft zij en hebben jullie. Ik wens jou Jeanette even alle licht en liefde toe om te verwerken en bij te tanken. Even liefdevol er voor jezelf zijn als hoe toegewijd je er bent voor Puck. Ik wens jullie alle goeds!
  Lieve groeten, Manon (moeder Lise)

 7. Sjoerd, Chantal, Finn en Thijs zegt:

  Lieve Onno, Jeanette, Eva, Mees en Puck,
  Enorme bewondering hebben wij voor hoe jullie in het leven staan. Hoewel wij niet vaak een bericht achterlaten op de site, denken wij wel aan jullie.

  Puck, wat blijf jij toch een zonnestraaltje. Hoe klein je was, je keek vol levenslust en met twinkel-oogjes de wereld in. En dat doe je nog steeds. Het blijkt waar; de ogen zijn de spiegel van de ziel. Wat ben jij enorm sterk. Je bent een voorbeeld voor velen. Heel veel kussen en een dikke knuffel, voor de hele family, van
  Sjoerd, Chantal, Finn en Thijs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>