Operatie geslaagd!

Woensdag 20 november

Gisterenmiddag om 15:00 uur kregen werden we gebeld door de prof. kinderchirurgie met goed nieuws. Hij vertelde onder andere dat het een langdurige sessie was geweest en dat ze twee afwijkingen in de borstholte hebben gevonden. Er was verhoogde activiteit in de rechterbijnier en die hebben ze in zijn geheel verwijderd. Alles wat ze konden vinden ter hoogte waar haar PAC zat is verwijderd en Puck heeft het goed doorstaan. Ze is stabiel en wordt nu overgebracht naar de ICK.

Een half uur later konden we naar Puck op de Intensive Care voor kinderen. Toch blijft het schrikken als je je kind daar zo ziet liggen aan de beademing, allerlei infusen, een drain, katheter en bewaking aan de monitor. Aan de monitor kunnen we aflezen dat het goed gaat met Puck. Hierdoor herstel ik van de eerste schrik na de oplopende spanning van het afwachten op haar terugkomst van de OK. Het is een grote operatie geweest en wat zijn we ontzettend dankbaar dat het mogelijk was en goed is verlopen!

De afgelopen nacht is Puck vrij rustig doorgekomen. Ze is wel veel wakker geweest, omdat ze een droge mond had, een hotpack voor haar buik wilde en ze vroeg zelfs om extra kusjes. Eenmaal heeft ze erge buikpijn gehad maar voor de rest ging het bijzonder goed. Doordat ze stabiel is kon ze aan het eind van de ochtend overgebracht worden naar de afdeling ‘Grote Kinderen’. Er waren wel een aantal extra klikjes op de morfinepomp nodig om haar over te leggen op een ander bed, maar het is gelukt. Momenteel ligt ze vrij ‘rustig’ te slapen. Ze kreunt een beetje in haar slaap, vermoedelijk zal de morfine toch iets verhoogd moeten worden. Maar naar omstandigheden gaat het goed en ik ben blij, maar vooral opgelucht dat deze zware stap goed is gezet.

Ook willen wij iedereen bedanken voor het meeleven en alle belangstelling. De lieve berichtjes via social media, smsjes, mailtjes en kaarten, knutselwerkjes, bezoekjes, kaarsjes branden enzovoort. Het maakt niet uit wat maar alle beetjes hebben geholpen! Hier putten wij veel steun uit. Het lukt ons niet om iedereen persoonlijk te bedanken, omdat alle aandacht en zorg nu naar Puck uitgaat, maar deze ook moeten verdelen tussen Eva en Mees. We vinden het echt geweldig, dankjewel!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

10 Reacties op Operatie geslaagd!

  1. Monique zegt:

    Wat ontzettend goed dat deze operatie geslaagd is. We wensen Puck een spoedig herstel, dat de pijn maar snel minder wordt. Sterkte!

  2. Louis zegt:

    Fantastisch nieuws! Hopelijk zal het herstel van de operatie ook voorspoedig verlopen.

    “Het lukt ons niet om iedereen persoonlijk te bedanken, omdat alle aandacht en zorg nu naar Puck uitgaat, maar deze ook moeten verdelen tussen Eva en Mees.”

    Vergeet ook mama en papa zelf niet, hé !!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>