Operatie

Zondag 17 november

De kogel is door de kerk. Tijdens het gesprek met onze arts waarbij even later de professor kinderchirurgie aanschoof kregen we het verdere behandelplan te horen. Puck zal aanstaande dinsdag om 10:30 uur geopereerd worden waarbij de tumoren in haar borstholte, op de plaats van de oorspronkelijke tumor, verwijderd zullen worden. Er is een plek met daarbij vier kleinere tumoren ter hoogte waar haar PAC zat en een plek boven haar rechternier. Met behulp van MIBG, een radioactieve vloeistof die door neuroblastoom wordt opgenomen, en een geigerteller, dat is een stralingsdetector, moet het mogelijk zijn dat er niets over het hoofd wordt gezien. Tijdens deze operatie zal Puck ook een nieuwe PAC krijgen. Deze keer aan de linkerkant in haar borstholte. We zijn ontzettend blij met het gegeven dat de professor kinderchirurgie Puck wil opereren. Natuurlijk is het hartstikke spannend maar we hebben bijzonder veel vertrouwen in hem.

Morgen is alvast de opname hiervoor en zal er een aantal voorbereidingen plaatsvinden zoals het inbrengen van een perifeer infuus in haar hand en een echo van de halsvaten voor het plaatsen van de PAC. Afgelopen vrijdag heeft Puck haar zoveelste bloedtransfusie gekregen. Hierdoor kreeg ze weer behoorlijk wat energie.

Aan het eind van deze zondagmiddag was ze nog erg druk met het bakken van cupcakes speciaal voor honden (een echte aanrader volgens onze watertandende Pippa, tot groot plezier van Puck) en daarstraks was ze in de weer met welke spelletjes ze mee wil nemen naar het ziekenhuis. Ik weet nu al zeker dat de visite morgen vastzit aan een paar kwartetspelletjes en memory!

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

19 Reacties op Operatie

 1. M.J zegt:

  The littlest soldiers,

  The medals on our chests,
  are port-a-caths for meds.
  Helmets won’t stay on
  cause no hair is on our heads.
  Our weapons of destruction,
  we take every day.
  We fight the battle within us
  while we struggle on to play.
  We fight with honor and courage.
  No marine can do as well.
  We are only little children,
  living in this hell.
  So bring on all those medals,
  the purple hearts of wars,
  the gold cross,the silver star,
  to place upon our scars.
  For we are kids with cancer,
  no one has fought so hard.
  But every day we struggle on.
  Our LIFE is our REWARD!

 2. Louis zegt:

  Het is inmiddels woensdag. Ik hoop dat de operatie gelukt is en het resultaat brengt waar iedereen enorm op hoopt.
  Heel veel bewondering voor Puck en ook voor de familie.
  God zegene jullie!!

 3. Tjerk zegt:

  Steeds als ik een nieuwe stukje blog heb gelezen draai ik het onderstaande liedje voor Puck, omdat de tekst zo toepasselijk is bij de ongelooflijk dappere en stoere meid die ze is!
  http://www.youtube.com/watch?v=9wGpGsUHYNw

  Een knuffel voor Puck & Pippa!

  Tjerk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>