Puppy geluk

Donderdag 18 juli

Nog steeds is Puck niet gestart met de tweede N8 chemokuur. Inmiddels is deze kuur al voor de vijfde keer uitgesteld. Drie weken heeft ze in aplasie gezeten en ze was erg blij dat ze afgelopen dinsdag te horen kreeg dat de medicatie gestopt kon worden. Nu moeten de trombocyten (bloedplaatjes) nog stijgen om te kunnen kwalificeren voor de kuur. De nieuwe datum om te starten staat nu gepland voor volgende week donderdag 25 juli. We maken ons best wel zorgen, omdat we aan de uitslagen zien dat de neutrofielen vandaag in vergelijk met afgelopen dinsdag weer gedaald zijn, terwijl ze juist moeten stijgen. Ik heb er een naar onderbuikgevoel van.

Ondertussen geniet Puck volop van het mooie weer. Zelf vindt ze het steeds opnieuw uitstellen van de kuur niet erg, omdat zoals ze zelf zegt ‘beter sterk de kuur kan beginnen’. Ze is druk in de weer met het organiseren van picknick middagjes, de meidenclub met de buurmeisjes, watergevechten met de buurjongens, het zwembad bij de buren voor op straat, compleet met een gedeeltelijk ontmantelde parasol, vastgesjord aan de lantaarnpaal door de buurman waar niets te gek voor is. Zeker als je medicatie hebt met de waarschuwing ‘fel zonlicht op de huid vermijden’. Het ziet er zo gezellig uit dat de werklui die met een tuin bezig waren voorstelden om twee kruiwagens zand naast het bad te lossen om zo het ultieme strandgevoel te geven. Dat ging de buurvrouw toch iets te ver. Begrijpelijk, maar ik had het stiekem toch wel erg leuk gevonden. Ik hou wel van een uitdragerij.

Een andere bijkomstigheid door het uitstellen van de kuur is dat we eerder onze pup konden ophalen. Drie jaar geleden waren we serieus aan het nadenken over een hond. Toen we de knoop hadden doorgehakt werd Puck ziek waardoor we de ‘gezinsuitbreiding’ moesten uitstellen. Tijdens de behandelingen werd helemaal duidelijk dat er zeker een hond zou komen. Sowieso om Puck er onder andere doorheen te trekken en na twee zware jaren blijkt het helemaal een goede zet voor ons gezin. Even de focus op iets anders richten dan op elkaar. We zijn meer ontspannen, want het is natuurlijk wel zo dat een hond energie en lichaamstaal feilloos oppikt.

 

Pippa is een Weimaraner pup van inmiddels 9 weken oud. Ze is een heel lief, leergierig intelligent hondje en groeit als kool. Ze brengt een hoop vreugde binnen ons gezin. We zijn allemaal verliefd! En dat was even hard nodig, zeker na alle intens verdrietige berichten de afgelopen weken over andere kinderen met neuroblastoom.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Puppy geluk

 1. Yvonne Lieder zegt:

  Hallo Jeanette en familie

  Gefeliciteerd met jullie “gezinsuitbreiding” Wat een prachtige hond, Je kan zien aan de foto van Puck en Pippa dat Puck heel erg blij is met dit hondje. Ik wens jullie verder sterkte met alles rondom de behandelingen van Puck en hoop dat jullie door dit hondje een heel klein beetje, af en toe, alle ellende heel even naast je neer kan leggen.
  Groet, Yvonne

 2. Marjorie en Mehrab zegt:

  Fijn om weer een update te kunnen lezen. Kan mij voorstellen dat Puck het niet erg vindt om met dit mooie weer de kuur wederom uit te kunnen stellen ook al is de oorzaak daarvan natuurlijk minder gunstig ….. Wat een plaatje is Pippa zeg, hele mooie foto dat contrast van haar geweldige taupekleur naast de paarse bloemetjes van de lavendel! Kom graag een keertje op kraamvisite ;-)

 3. Nem zegt:

  Sterkte Puck voor volgende week! En wat een leuke pup, dat zijn de enige grote honden die ook schattig blijven als ze bijna een meter hoog zijn geworden!

 4. Jetty zegt:

  Wàt een leuke hond. Dat wordt een flinke zeg!
  Kan me voorstellen dat zo’n nieuw gezinslid even de spanningen een beetje doet vergeten. Heeeeel veel plezier met haar :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>