New York City

                                                           WE LOVE NEW YORK!

Hou je van Amsterdam, dan hou je ook van New York. Wat een belevenis om de mogelijkheid te hebben om daar rond te kijken. Afgelopen vrijdag zijn we vanuit CHOP richting Newark vertrokken, waar we het hotel hebben geregeld voor het komende weekend. ‘s Avonds zijn we met de trein vanaf het Newark Penn station naar New York gegaan en hebben we vanaf het hoogste gebouw, het Empire State Building een overweldigend uitzicht over New York genoten. Het was mooi helder weer en op het moment dat het ging schemeren zagen we een prachtige zonsondergang. De wolkenkrabbers, bruggen en de rest van de stad wordt schitterend verlicht als het donker wordt.

   

De volgende dag zijn we met de auto New York ingereden, ging een stuk sneller als met de trein en heel gemakkelijk. Door de genummerde straten weet je precies waar je zit en er is genoeg aanbod aan parkeergarages. Als je af en toe ziet wat voor kostbare auto’s er in beheer worden gegeven….. Mees vindt het geweldig om te zien. Met een Hop-on, Hop-off NY Sightseeing bus hebben we Manhattan downtown bekeken en vanaf Battery Park een rondvaart gemaakt voor de bezienswaardigheden Liberty Island met het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en Brooklyn Bridge.

     

    

Helemaal relaxed is het om met de auto op zondagmorgen New York binnen te rijden. We zijn alleen omringd door yellow cabs, voor de rest is het heel rustig op straat. De stad moet nog op gang komen. ‘s Middags kun je over de hoofden lopen, zo druk. Natuurlijk een algemeen gegeven in wereldsteden. Vandaag hebben we de uptown rondtour door Manhattan en Harlem gemaakt, waarbij we ook zijn uitgestapt bij Central Park voor een wandeling. Als afsluiting even naar Macy’s geweest om een indruk te krijgen van het grootste warenhuis ter wereld. Inderdaad heel groot, maar eerlijk gezegd vind ik ‘onze’ Bijenkorf in Amsterdam mooier en zeker luxueuzer.

      

De planning is om via een route over de skyline via de bergen naar huis te rijden. Maar eerst wil Puck graag van haar zakgeld een Vrijheidsbeeldje kopen, ze is helemaal gelukkig. Mees had op de eerste dag hier al een opmerking gemaakt dat hij liever heeft dat het Children’s Hospital in New York ligt. Hij heeft deze dagen blijkbaar zijn hart zo aan New York verknocht dat hij middenin de souvenirwinkel in huilen uitbarst. Niet omdat hij geen keuze kan maken uit het Vrijheidsbeeldje en het Empire State Building. (Al blijkt dat ook moeilijk.) Nee, hij wil niet meer weg uit New York. En dan moet je vooral zeggen als we vertrekken: ‘Kijk nog maar goed om je heen, want hier komen we nooit meer.’ Oei. Dikke tranen als we de stad uitrijden via de Holland Tunnel. Gelukkig kalmeert Mees als ik hem uitleg dat hij over een paar jaar zelf naar New York kan reizen en dat het juist dan zo fijn is dat hij de weg weet, omdat hij nu zoveel gezien heeft. Ik ben af, helemaal duizelig van alle indrukken. We lijken wel gek. Maar wat was het geweldig! Morgen maar even helemaal niets.

        

Maandag 30 juli

Binnen een half uurtje zal de zon hier ondergaan en onze kinderen zijn buiten aan het rondrennen met een enorme groep kinderen hier uit de buurt. Als ik het zo van een afstand bekijk zijn ze een soort estafettetikkertje aan het spelen en ik zie Puck heel hard rennen op haar kleine beentjes tussen de grotere kinderen. De sonde wappert in een lange sliert achter haar aan. Ze doet zo haar best om mee te komen. Een aandoenlijk gezicht. Haar energie is snel op, ze doet dit soort acties mee op wilskracht. Straks zal ze met een intens spierwit gezicht naar binnen komen. Helemaal af, maar zo ontzettend blij dat ze mee heeft kunnen spelen.

Dinsdag 31 juli

Precies zoals ik het heb voorspeld is Puck later op de avond naar binnen gekomen. Ze is vanmorgen nog steeds moe en ziet er heel bleek uit. ‘Ik voel me niet wit hoor mam’, zegt ze. Haar batterij wordt weer opgeladen. Haar bleke gezicht valt nu meer op doordat Puck haar lichaam toch bruin is geworden, ondanks ze ingesmeerd wordt met een hele hoge beschermingsfactor en veel in de schaduw blijft. Puck wil vandaag gaan zwemmen in de rivier. Helaas (of misschien gelukkig) moeten we wachten op de koerier die Puck haar injecties Leukerin, nodig voor de aankomende twee weken, komt bezorgen. ‘s Avonds om 22:00 uur staat hij pas aan de deur, zijn navigatiesysteem had het begeven. In drie telefoongesprekken wist Onno hem naar ons huis te navigeren. De injecties zijn nog net koel genoeg gebleven na een hele dag in de auto van de koerier te hebben gelegen.

Het was fantastisch om in de grote stad te verblijven, maar toch is het ook weer lekker om ‘buiten’ te zijn. Het dagelijkse wandelen afgewisseld met hardlopen is direct weer opgepakt. Nu valt het helemaal op hoe lekker het hier ruikt. Heel kruidig, naar zoethout en kamille, maar ook naar popcorn. De bloemen zijn manshoog geworden doordat bewust sommige gedeelten niet worden gemaaid. Af en toe komt er een heerlijke zweem met bloemengeur voorbij. Dit wordt nog versterkt door de warmte die hier heel lang blijft hangen. Minder prettig is de zware penetrante muskusgeur op strategische punten. Maar omdat ik hier dagelijks loop weet ik natuurlijk precies wanneer ik even mijn adem moet inhouden. Ha!

De volgende en laatste ziekenhuisopname van Puck in CHOP is aanstaande vrijdag. Dan zal de vijfde kuur van start gaan. Deze keer alleen antibody in combinatie met Leukerin injecties en Roaccutane. Hopelijk rolt ze hier weer goed doorheen. Iedere kuur die start blijft toch altijd weer even spannend. De allerlaatste kuur kan thuis gegeven worden, waarna de scans zullen volgen. Niet te ver op de zaken vooruit lopen, eerst maar de opname in CHOP.   

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 Reacties op New York City

 1. anouschka zegt:

  superleuke foto’s van new york !!!!………wat lijkt eva veel op jou !!!! hihihiih

  dikke kus xxxxx

 2. de Houwelingen zegt:

  WAUW…. wat een prachtige beelden en jullie hebben het heerlijk gehad….dat voel je helemaal uit je blog….
  Wat gaat de tijd toch snel he…. alweer de 5e kuur…en de laatste thuis?? is thuis in Nederland???
  Ik begreep dat jullie eind september weer ri Nederland komen he….
  We wensen Puck veel succes met de kuur… we hopen dat ze er net zo goed door heen rolt als alle anderen….

  Veel liefs uit Purmrend….

  Rene en Janny, Nils en Kay

 3. Annemarie zegt:

  Wegens de vakantie liep ik even achter met het lezen van je blog. Ik ben weer bij met een lach en een traan, jij beschrijft alles zo ontzettend mooi! Heel blij dat het beenmerg schoon is, goed nieuws!

  En zo veel bewondering voor jullie hele gezin, wat een kracht heeft Puck…. zij geeft mij ook kracht! Ik begin volgende week met revalideren na 2 rugoperaties.

  In september weer naar huis, kan me voorstellen dat jullie het daar straks gaan missen, ondanks alles nemen jullie prachtige ervaringen en herinneringen mee en dat mag ook. Wat fijn dat jullie ook van de mooie dingen daar hebben kunnen genieten!

  Succes met de laatste kuur!

  Lieve groetjes,

  Annemarie van de Bunt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>