Arbor Day Celebration

Zaterdag 28 april

Vandaag werd er in Longwood Gardens een speciale boomfeestdag georganiseerd, waarbij je kennis kon maken met het gereedschap en de klimuitrusting van de boomverzorgers. Zij vertelden uitgebreid over hun werk, de verzorging van de bomen met name in Longwood Gardens. Speciaal voor de kinderen was er ‘s middags een gelegenheid om met een klimuitrusting de bomen in te gaan. Toen Puck hiervan hoorde wilde zij hier persé naar toe. Eigenlijk zagen wij dat niet zitten, want wij gingen ervan uit dat Puck de kracht niet zou hebben om zich naar boven te hijsen. Maar omdat ze zó graag wilde zijn we er toch heen gegaan. Ze heeft lang in de rij staan wachten en uiteindelijk is het haar gelukt om zich tot halverwege de boom op te hijsen. Wat was ze blij. Mees vond het ook leuk om te doen en in no time zat hij bovenin. Puck heeft ter plekke een zaailing gehad van een Red Maple (Rode esdoorn). Het is de bedoeling dat deze zo snel mogelijk geplant wordt. Eerst nog even een geschikte plaats vinden.

       

Preserves

Hier in de VS is een organisatie die heet ‘Natural Lands Trust’ en is vergelijkbaar met ‘Natuurmonumenten’. Onno heeft uitgezocht dat hier in de omgeving verschillende Preserves (reservaten) liggen met wandelroutes. We vinden het belangrijk dat Puck veel buiten is en zo mogelijk ook een ‘conditie’ opbouwt. Dat geldt trouwens ook voor Eva en Mees en zeker voor onszelf! Niet iedereen is altijd gemotiveerd en Puck wordt steile stukken op onze schouders gedragen. Maar zodra het heuvel af gaat rent ze naar beneden. Wij laten haar ook de route op de kaart bepalen en zo moet ze ook in de gaten houden o.a. aan de hand van riviertjes en andere herkenningspunten of we goed lopen. Dat vindt ze erg leuk om te doen en werkt heel motiverend moet ik zeggen. Inmiddels hebben we er drie bezocht. Richting Downingtown ligt ChesLen Preserve, Stroud Preserve bij West Chester en Peacedale Preserve bij Landenberg. Het leek mij een goed idee om het inimini-boompje van Puck in een van deze natuurgebieden te planten. Maar Puck wil toch liever dat wij dat in onze omgeving bij het huis gaan doen. (We hebben haar uitgelegd dat je niet zomaar in andermans tuin een boom kan gaan planten.) Gelukkig is de zaailing onderweg niet geknakt, want ik had ‘m tijdens de wandeling in mijn tas ‘veilig’ vastgeklemd tussen de rits. Uiteindelijk is hij vandaag  in het bos vlakbij ons huis geplant in de buurt van de rivier. Eerst goed bedenken waar precies en natuurlijk op de foto vastleggen. Je hebt een vergrootglas nodig en waarschijnlijk een ‘kennersblik’ om ‘m te ontdekken maar Puck is helemaal blij met haar boom.

     

Donderdag 3 mei

Morgen wordt Puck ‘s middags opgenomen voor haar tweede kuur, die op zaterdag van start gaat. Vandaag was ze erg uit haar doen, ze ontvlamde heel snel. Of het vermoeidheid is of spanning voor morgen daar kom ik niet achter. Misschien dat ze de sfeer oppakt die hier momenteel hangt, die is enorm geladen. Maandagavond kregen we het verdrietige bericht dat er een lotgenootje van de vroegere afdeling F8 Noord is overleden en dat er voor een ander lotgenootje ook geen behandeling meer is. Onvoorstelbaar en niet te bevatten als je erover nadenkt hoe hard alle kinderen zo dapper knokken en wat voor zware behandelingen ze ondergaan en dan toch de strijd niet kunnen winnen.  Alles lijkt aan een zijden draadje te hangen. Ik ben mij er heel goed van bewust dat wij hier ook mogelijk voor komen te staan. Die enorme spanning die alsmaar groeit als er een uitslag van een scan of een beenmergpunctie volgt. Loslaten kan ik het niet, maar ik zal wel moeten. Continu moet ik aan deze kinderen en hun familie denken. Maar ook aan de volwassenen die nu een strijd leveren of hebben geleverd tegen kanker, ze zijn allemaal in mijn gedachten. Puur uit zelfbescherming lees ik geen blogs van anderen (heel soms nu), voorheen las een van mijn collega’s deze en hield mij op de hoogte als ik ernaar vroeg. Onno leest er een paar, maar vertelt niet alles of pas later. Zelf zit ik er altijd enorm tegenaan te hikken om een blog te schrijven, nu helemaal. Zoveel ellende om je heen en ik zit over het klimmen in bomen te leuteren. Ik weet donders goed dat ik door moet voor Puck, en ik moet mijzelf ook herpakken. Het leven kan keihard zijn, maar aan de andere kant ook heel mooi. En op die mooie momenten moeten wij ons richten.       

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

6 Reacties op Arbor Day Celebration

 1. Marjolein Lonnee zegt:

  Lieve Jeanette,
  Ik vind je zo dapper, al je mooie verhalen…vrolijk en uiteraard minder vrolijk, ik vind ze prachtig! Ik bewonder je enorm! Wat een kracht….van wie zou Puck het hebben ;-)
  Heel veel sterkte en wat een mooi idee, een boom planten!! Denken aan jullie, liefs Edy, Marjolein, Ticho en Dinand xx

 2. Saskia zegt:

  You’ll never know how strong you are,
  until being strong is the only thing you can do.

  Lieve mensen, moedig en sterk zijn jullie zonder twijfel. Dat staat vast. Maar soms zit die angst zó hoog, zeker als je zulke verdrietige berichten hoort. De scheidslijn is zo dun, dat je soms over klimmen in bomen moét leuteren om het voor jezelf draaglijk te houden. Iedereen die tot z’n nek in een soortgelijke situatie zit, zal dat herkennen. Omdat je moed moet houden voor Puck, zodat zij niet in paniek raakt door jullie verdriet. Maar ook omdat je sterk moet zijn voor Eva en Mees, ook hun leven speelt zich ook opeens af in een totaal andere setting. En je moet sterk zijn voor elkaar, om elkaar op die moeilijke momenten erdoor te slepen zodat je toch het positieve blijft zien. Een lichtpuntje. Dan mág je leuteren over boompjes planten en erin klimmen, lieve Jeanette, omdat je met elkaar ook hele mooie, onvergetelijke dingen meemaakt. En dat je ondanks alles daarvan probeert te genieten.

  Lieve allemaal, houd die moed vast! Heel veel sterkte deze kuurdagen enne, zet ‘m op Puck!!
  Wij denken aan jullie!

  liefs Lotte,Teije,Marco en Saskia x

 3. Wendy Faijdherbe zegt:

  Lieve Jeanette, Onno, Eva, Mees en Puck,

  Fijn om alles op de blog te kunnen lezen. En dat jullie ondanks de spanningen mooie momenten beleven.
  Jeanette, je schrijft zo mooi! Dat is echt een talent van jou!

  Zelf heb ik goed nieuws.. En dat moet je delen toch Jeanette?!
  Ik ga in oktober een opleiding starten welke alles te maken heeft met voeding en hormonen. Echt super interessant. Ik dan ook bijna niet wachten tot de opleiding begint.
  Samen met Sylvia mijn zusje ga ik dat doen. Zij heeft mij hiermee kennis laten maken.
  Op het werk mis ik je, dan zie ik op het rooster een blanco blokje staan…

  Lieve Puck, wat ben je een kanjer, je ziet er op de foto’s goed uit meid.

  Sterkte, kracht en doorzettingsvermogen voor jullie alle 5.

  Big Hug.. Wendy Faijdherbe

 4. anouschka zegt:

  hey lieve jean

  blijf vooral veel schrijven………ik lees je verhalen (bloggen) altijd met zoveel aandacht en vooral nu jullie zo ver wegzitten
  er zit zoveel liefde en kracht in je verhalen en je “vertelt”het allemaal zo goed
  je weet het misschien vast al wel, maar dacht wil je ook leuk nieuws brengen……..ik ga weer trouwen
  kim vind t helemaal geweldig en helpt druk mee met alle voorbereidingen
  lieve jeanette wens jou en uiteraard je hele gezin weer heel sterkte wilskracht en moed voor de aankomende periode

  liefs en een dikke kus <3

 5. Karine Weening (moeder van Tom Hofman) zegt:

  Blijf volhouden met z’n allen !!! Mijn hoop is nu op Puck gevestigd.
  Zet m op, groet Karine

 6. Marjorie en Mehrab zegt:

  Lieve Puck en familie,
  Met veel plezier en verdriet (wat is het leven toch dubbel!) jullie verhalen gelezen. Wat doen jullie het top daar in dat verre Amerika, bomen klimmen, bomen planten, het kan niet op! Ook ik heb vandaag goed nieuws gekregen van het erfelijkheidsonderzoek. Er zijn geen afwijkingen in mijn genen gevonden waardoor ik een verhoogde kans zou hebben op andere vormen van of herhaling van dezelfde soort kanker. Was hier wel erg bang voor omdat ik de 4e in lijn ben in de familie, komt neer op domme pech zullen we maar zeggen! Wens jullie ontzettend veel kracht in de strijd en blijf aan julie denken. Dag lieve Puck, dikke knuf XXX

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>