Voorbereidingen vertrek

Woensdag 29 februari

De datum dat Puck in CHOP (Children’s Hospital of Philadelphia) wordt verwacht is 30 maart.Vandaag is het schrikkeldag, een dag extra in februari. Gek genoeg zit ik er over na te denken dat het zo fijn is om een hele extra dag te hebben. In razend tempo proberen wij zoveel mogelijk af te werken voor ons vertrek naar Amerika. Wij zijn tussendoor zelfs het houtwerk van de kozijnen binnen aan het schilderen. Dit valt niet onder de categorie ‘voorjaarsschoonmaak’ maar ‘bezigheidstherapie en afleiding’, naast de mail, telefoontjes, afspraken en papieren rompslomp. ‘s Morgens rond 7:00 uur wordt meestal de mail geopend om vervolgens daarna weer lijstjes op te stellen die zoveel mogelijk dezelfde dag worden afgewerkt. Ons bestuur heeft er ook handenvol werk aan. Het resultaat is dat we inmiddels voor het hele gezin een visum hebben, vliegtickets voor 27 maart en afgelopen zondag hebben wij zelfs een huurcontract ondertekend voor een huis.

Er is veelvuldig contact met een hele lieve makelaar in Philadelphia, zij geeft ons het gevoel dat wij heel erg welkom zijn en niet alleen zullen staan, net zoals het warme contact met de social workers van CHOP. ‘Let’s get you to America!’ Ook is er regelmatig contact met Stichting Kuba Club, de stichting met ANBI status! Hier kunnen gezinnen terecht met een ernstig ziek familielid voor materiële en immateriële ondersteuning. Zelfs nieuw op te richten stichtingen kunnen zich aanmelden, zodat zij als werkgroep onder Stichting Kuba Club kunnen hangen. (Scheelt een enorme hoeveelheid werk en grote bedragen kunnen belastingvrij worden geschonken.) De makelaar is in haar zoektocht naar een huis voor ons vergezeld door de vader en oom van Kuba. Er is gekeken of de buurten veilig zijn en of de huizen voldoen. In Amerika is het gebruikelijk om een bedrijf in te huren om het huis te meubileren. Je huurt dus de inboedel apart. Via de Kubastichting wordt de gehele inboedel geregeld, zodat wij er zeker van kunnen zijn dat alles klaar is als wij aankomen. Het komt nogal eens voor dat de meubels te laat arriveren, waardoor gezinnen eerst bij anderen moeten logeren of een hotel moeten nemen. Deze inboedel wordt na ons vertrek uit de VS weer gebruikt voor andere gezinnen. Hierdoor worden de kosten gedeeld en worden gezinnen die weinig geld hebben ook geholpen. Een mooi initiatief.

Puck heeft inmiddels zes bestralingen achter de rug. Het gaat op zich heel goed, alleen vanmorgen vroeg moest ze even overgeven. ‘Gelukkig hoef ik er nog maar achttien, dat is niet zoveel meer’, zei ze. Ze is nog steeds heel erg opgewekt en gaat dagelijks, uitgezonderd de weekenden, op en neer naar het AMC voor de bestralingen. Ik moet zeggen dat het in positie leggen sneller gaat dan ik verwacht had. Puck is altijd binnen het half uur klaar met het hele ritueel: dansend uitkleden op muziek, op de tafel gaan liggen, positioneren, héél stil liggen, bestralen en weer dansend aankleden. Het stil liggen lukt uitstekend, omdat ze met een halsmasker om ligt vastgeklikt aan de tafel. Klinkt wel zwaar. Dat was het ook wel om haar zo de eerste keer helemaal alleen te zien liggen vanaf de twee monitoren in een ruimte om de hoek. Ik moest wel even slikken. Maar ook hier wen je weer aan en Puck zou Puck niet zijn als ze er wat op gevonden heeft om toch te kunnen bewegen op de swingende muziek terwijl zij doodstil moet liggen: Puck ‘danst’ mee op de maat met haar wenkbrauwen!   

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

10 Reacties op Voorbereidingen vertrek

 1. sylvia zegt:

  Hoi Jeannette,

  Wat is Puck toch een moedige meid…
  ongeloofelijk wat ze allemaal mee maakt en dan nog dansen met der wenkbrauwen tijdens de bestraling.
  Heel bijzonder om te lezen

  wat fijn dat alles nu geregeld voor de vs.
  Wat fijn dat julie nu daar ook een huis hebben met alles erop en eraan.

  ik hoop dat je vanuit de vs je blog bij houd zodat wij allemaal kunnen lezen hoe het met Puck en jullie gaat.

  ik wens jullie alvast heel veel sterkte en kracht en alvast een goede reis…want de week is zo om !!

  Heel veel liefs Sylvia

  • oma inge bagchus zegt:

   hoi allemaal,hoorde van yara en manja dat puck haar pols had gebroken ook dat nog
   Ook vertelde ze dat puck erg had genoten van haar feestje en de ballonnen oplaten
   Ik wil jullie allemaal maar speciaal puck alle goeds wensen in amerika ik ga duimen,groeten oma inge toi toi

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>